www.sant.ro folosește cookies. Continuarea navigarii pe acest site este considerată acceptarea politicii de utilizare a cookies.

 Direcția de Sănătate Publică

 a Județului  Neamț

Sectiuni
Locatia curenta: Prima pagina Informații utile Noutăți Știri VACCINAREA anti-HPV

VACCINAREA anti-HPV

Ministerul Sanatații la recomandarea Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii a demarat campania de vaccinare împotriva HPV a fetelor din grupa de vârstă 11-14 ani.

Vaccinarea gratuită se va face începând din luna ianuarie 2020 în cabinetele medicilor de familie la fete cu vârsta cuprinsă între 11 și 14 ani care au solicitat în anii 2017 și 2018 vaccinarea la medicii de familie. Ministerul Sănătății face apel la părinți să solicite informații medicilor de familie, către medicii de familie să se informeze cu privire la vaccinarea anti-HPV și să transmită aceste informații transparent și corect către părinți.

Vaccinarea anti-HPV previne infecția cu HPV și este inclusă in Programul  Național de Vaccinare, Pct.2. Această vaccinare se realizează la solicitarea părinților /reprezentantilor legali care vor formula o cerere la medicul de familie. Vaccinarea este disponibilă numai pentru fetele din grupa de vărsta 11-14 ani, părinții urmănd să decida individual cănd anume in acest interval se va face vaccinarea.   

În județul Neamț s-au primit 23 cereri din partea părinților /reprezentanților legali, in  anii 2017, 2018, pentru aceste solicitări s-a  primit primul lot  de  56 doze de vaccin  anti-HPV. Fetele cu varsta de sub 14 ani vor urma o schemă de vaccinare  cu 2 doze (vârsta de 14 ani se consideră păna in ziua implinirii vărstei de 15 ani). Fetele cu vărsta de 15 ani si peste 15 ani vor urma o schemă de vaccinare  cu 3 doze .  

În  anul 2019 s-au primit 92 solicitări  din partea părintilor/aparținătorilor pentru vaccinarea anti-HPV, urmănd  sa fie distribuită  o  tranșă  de 204 doze vaccin. Vor fi incluse in program și fetele care și-au inceput schema de vaccinare din resurse proprii.

Cererile depuse in anul 2020 vor fi raportate lunar până pe data de 5 a fiecarei luni, pentru luna precedentă de catre medicii de familie la DSP Neamț si păna la data de 10 ale fiecărei luni de catre DSP Neamț la Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile.

        Copyright © 2004-2024 Direcția de Sănătate Publică a Județului Neamț.