www.sant.ro folosește cookies. Continuarea navigarii pe acest site este considerată acceptarea politicii de utilizare a cookies.

 Direcția de Sănătate Publică

 a Județului  Neamț

Sectiuni
Locatia curenta: Prima pagina Informații utile Educație pentru sănătate Ziua Mondiala de Lupta împotriva Hepatitei

Ziua Mondiala de Lupta împotriva Hepatitei

Ziua Mondiala de Lupta împotriva Hepatitei

Ziua Mondiala de Lupta impotriva Hepatitei este un eveniment anual la nivel global care se adreseaza factorilor de risc, preventiei si controlului/tratamentului hepatitei virale.

Alianta Mondiala pentru Hepatita (AMH) a organizat prima celebrare a unei zile internationale privind hepatita la 19 mai 2008. De atunci s-au desfasurat peste 600 de evenimente în întreaga lume, care au generat un masiv interes public si mass-media. Ca urmare, Adunarea Mondiala a Sanatatii OMS din mai 2010 a stabilit ca 28 iulie sa fie recunoscuta în fiecare an drept Ziua Mondiala de Lupta impotriva Hepatitei.

ZMLH reprezinta oportunitatea pentru grupurile interesate de a initia si continua progrese reale în preventie, testare si tratament prin actiuni precum:

  • cresterea accesului la metode eficiente de prevenire, screening si testare privind hepatitele virale si bolile asociate;
  • integrarea în programele nationale de imunizare sau cresterea acoperirii populationale cu vaccin impotriva hepatitei B;
  • coordonarea unei riposte globale impotriva hepatitei.

        Copyright © 2004-2024 Direcția de Sănătate Publică a Județului Neamț.