www.sant.ro folosește cookies. Continuarea navigarii pe acest site este considerată acceptarea politicii de utilizare a cookies.

 Direcția de Sănătate Publică

 a Județului  Neamț

Sectiuni
Locatia curenta: Prima pagina Informații utile Laboratoare Direcția de Sănătate Publică Neamț Analize efectuate în cadrul laboratorului

Analize efectuate în cadrul laboratorului

Analize acreditate RENAR

Analize acreditate RENAR

Microbiologie

Microbiologie

Nr. Crt. Tipul/
Denumirea analizei
Material/
produs
1 Determinarea Anticorpilor și antigenelor prin metoda ELISA: Ac. anti HIV, Ag HBs, Ac. anti HBs, Ac. HCV, Anti HAV- IgM, Anti HBc-IgM Sânge
2 Diagnosticul sifilisului prin metoda RPR, TPHA Sânge
3



Determinarea germenilor patogeni, metoda cultura:
  - Corynebacterium diphtheriae Streptococcus
  - Candida albicans
  - Staphylococcus aureus
Exsudate



4




Determinarea germenilor patogeni, metoda cultura:
  - Salmonella Shigella
  - Coli enteropatogen
  - Vibrio cholerae
  - Yersinia enterocolitica
Materii fecale




5 Antibiograma, metoda difuzimetrică Tulpini microbiene izolate
6 Numărarea coloniilor prin însămânțare în mediu de cultură agar: la 37⁰ C Apă potabilă
7

Numărarea coloniilor prin însămânțare în mediu de cultură agar: la 22⁰ C

Apă potabilă
Apă îmbaiere
8

Detecția și numărarea Escherichia Coli și Bacterii coliforme prin metoda prin filtrare pe membrană

Apă potabilă
Apă îmbaiere
9 Identificarea și numărarea enterococilor intestinali, prin metoda prin filtrare pe membrane Apă potabilă
10 Detectarea și numărarea sporilor de bacterii anaerobe-sulfito-reducătoare Apă potabilă
11

Detectarea și numărarea Pseudomonas aeruginosa prin metoda filtrării prin membrana

Apă potabilă
Apă îmbaiere
12 Metoda orizontală pentru enumerarea microorganismelor, tehnica de numărare a coloniilor la 30⁰ C Produse alimentare
13 Metoda orizontală pentru numărarea Escherichia Coli ß glucoronidaza pozitivă, tehnica de numărare a coloniilor la 44⁰ C Produse alimentare
14 Metoda orizontală pentru detecția și numărarea bacteriilor coliforme, tehnica numărului cel mai probabil și tehnica numărării coloniilor Produse alimentare
15 Metoda orizontală pentru detectarea bacteriilor din genul Salmonella Produse alimentare
16 Metoda orizontala pentru numărarea stafilococilor coagulazo-pozitiv (Staphilococcus aureus și alte specii) Produse alimentare
17 Metoda orizontală pentru numărarea Bacillus cereus prezumtiv, tehnica de numărare a coloniilor la 30oC Produse alimentare
18 Metoda orizontala pentru numărarea drojdiilor și mucegaiurilor Produse alimentare
19 Metoda orizontală pentru detecția și enumerarea enterobactericeelor Produse alimentare

Chimie/toxicologie

Chimie/toxicologie

Nr.
crt.
Tipul/
Denumirea analizei
Material/
produs
1

Analiza metalelor din apa și alimente prin spectrometrie de absorbție atomica: Cu, Pb, Cd, Zn.

Apa potabilă
Produse alimentare
2



Determinarea gravimetrică: conținutul de apă și substanță uscată



Faină de grâu
Pâine și produse patiserie
Biscuiți
Lapte și produse lactate
3

Determinarea volumetrică: conținutul de NaCl

Pâine și produse patiserie
Biscuiți
4



Determinarea volumetrică: aciditate/alcalinitate



Faină de grâu
Pâine și produse patiserie
Biscuiți
Băuturi răcoritoare
5

Evaluarea prospețimii unor alimente prin determinarea azotului ușor hidrolizabil și prin aprecierea stadiului de oxidare a grăsimii cu reacția Kreis

Carne, preparate din carne
Grăsimi animale
6



Determinarea prin spectrometrie:
  - nitriți
  - nitrați
  - clor rezidual
Apă potabilă



7 Determinarea metaboliților prin spectrometrie de absorbție moleculara Urina

Analize neacreditate

Analize neacreditate

Microbiologie

Microbiologie

  1. Determinare anticorpi anti HBs
  2. Determinare anticorpi anti Rubella IgM
  3. Determinare anticorpi anti Leptospira IgM
  4. Determinare anticorpi anti Sifilis IgM
  5. Controlul bacteriologic pentru prevenirea infecțiilor intraspitalicești: controlul sterilizării și sterilității, controlul condițiilor igienico-sanitare

Chimie/toxicologie apă

Chimie/toxicologie apă

  1. Amoniac
  2. pH
  3. Conductivitate
  4. Indice permanganat (oxidabilitate)
  5. Cloruri

Parametrii înregistrați de monitorizare a calității apei potabile

Parametrii înregistrați de monitorizare a calității apei potabile

Microbiologie

Microbiologie

  1. Bacterii coliforme / 100 ml
  2. Escherichia coli / 100 ml
  3. Număr de colonii (NTG) la 37⁰ C/ml
  4. Număr de colonii (NTG) la 22⁰ C/ml
  5. Enterococi / 100 ml
  6. Pseudomonas aeruginosa / 250 ml
  7. Clostridii sulfito-reducatoare / 100 ml
  8. Clostridium perfringens
  9. Metode de prelevare, microbiologie

Chimie/toxicologie

Chimie/toxicologie

  1. Nitriți
  2. Nitrați
  3. Clorul rezidual (liber, legat, total)
  4. Cadmiu
  5. Cupru
  6. Plumb
  7. Zinc
  8. Prelevare probe

        Copyright © 2004-2024 Direcția de Sănătate Publică a Județului Neamț.