www.sant.ro folosește cookies. Continuarea navigarii pe acest site este considerată acceptarea politicii de utilizare a cookies.

 Direcția de Sănătate Publică

 a Județului  Neamț

Sectiuni
Locatia curenta: Prima pagina Informații utile Educație pentru sănătate Săptămâna europeană a mobilităţii

Săptămâna Europeană a Mobilităţii

Săptămâna Europeană a Mobilităţii

Saptamana Europeana a Mobilitatii este o manifestare europeana anuala. Autoritatile din localitatile participante la acest eveniment sunt incurajate atat sa realoce spatii traficului nemotorizat, cat si sa creeze si sa largeasca spatiile destinate activitatilor sportive si, in general, activitatilor si miscarii in aer liber.

Campania reprezinta o ocazie ideala de a prezenta problemele legate de consecintele actuale ale transportului, in special in mediul urban si deasemenea ofera alternative durabile pentru cetatenii Europei, privind transportul ecologic.

Cetatenii sunt incurajati ca in loc sa se urce la volanul propriei masini, sa aleaga varianta autobuzului, a tramvaiului, a metroului, a bicicletei sau, de ce nu, a mersului pe jos. Daca folosesc transportul public castiga de doua ori: o data pentru ca fac economie la bani si la carburanti si a doua oara pentru ca produc mai putina poluare decat daca ar fi la volanul propriei masini.

        Copyright © 2004-2024 Direcția de Sănătate Publică a Județului Neamț.