www.sant.ro folosește cookies. Continuarea navigarii pe acest site este considerată acceptarea politicii de utilizare a cookies.

 Direcția de Sănătate Publică

 a Județului  Neamț

Sectiuni
Locatia curenta: Prima pagina Informații utile Prevenire și control boli transmisibile Rujeola Vaccinul ROR 1 Cine nu trebuie vaccinat?

Cine nu trebuie vaccinat?

Persoanele care suferă de o boală acută cu febră mai mare de 38,5 °C vor fi vaccinate doar după însănătoșire. Persoanele cu o imunodeficiență - congenitală, dobândită, cauzată de medicamente – în general nu pot fi vaccinate. În anumite circumstanțe sunt posibile excepții. Acești pacienți trebuie să solicite sfatul medicilor curanți pentru a afla dacă, cu respectiva imunodeficiență și după evaluarea riscurilor și a beneficiilor, pot primi vaccinul ROR. Consultați medicul dacă după o vaccinare ROR anterioară au apărut simptome de boală sau dacă există o hipersensibilitate severă la componente ale vaccinului. Persoanele cu o alergie severă la proteinele din ou (reacție anafilactică după consumul albușului de ou) pot fi, în general, vaccinate, dar vaccinarea trebuie efectuată respectând măsurile de precauție necesare.

Vaccinarea ROR nu trebuie efectuată la persoanele care au primit imunoglobulină în ultimele luni (în interval de 3 până la 8 luni, în funcție de doza preparatului de imunoglobulină folosit) sau la care, în aceeași perioadă, s-au efectuat transfuzii de sânge (datorită substanțelor protectoare - anticorpi – în sângele donat, vaccinul poate rămâne ineficient împotriva virusurilor menționate). Vaccinarea ROR nu trebuie făcută femeilor gravide, deoarece există un risc teoretic pentru făt datorită virusurilor vaccinului. Din același motiv, trebuie prevenită o eventuală sarcină pentru o perioadă de 1 lună după vaccinare. O vaccinare accidentală în timpul sarcinii nu este însă considerată un motiv pentru întreruperea sarcinii.

        Copyright © 2004-2024 Direcția de Sănătate Publică a Județului Neamț.