www.sant.ro folosește cookies. Continuarea navigarii pe acest site este considerată acceptarea politicii de utilizare a cookies.

 Direcția de Sănătate Publică

 a Județului  Neamț

Sectiuni
Locatia curenta: Prima pagina Informații utile Educație pentru sănătate Ziua Națională a Alimentației și a Combaterii Risipei Alimentare 16 octombrie 2019 – Ziua Națională a Alimentației și a Combaterii Risipei Alimentare COMUNICAT DE PRESĂ - Ziua Națională a Alimentației și a Combaterii Risipei Alimentare, 16 octombrie 2019

COMUNICAT DE PRESĂ - Ziua Națională a Alimentației și a Combaterii Risipei Alimentare, 16 octombrie 2019

SLOGAN: Opriți risipa alimentară! Împreună să păstrăm planeta verde! 

La data de 16 octombrie 2019 va fi celebrată ZIUA NAŢIONALĂ A ALIMENTAŢIEI ŞI A COMBATERII RISIPEI ALIMENTARE. Alimentaţia este o nevoie fundamentală a omului şi o condiţie necesară supravieţuirii şi prosperităţii fiinţei umane, iar cu această ocazie atragem atenţia întregii societăţi asupra problemei siguranței și a risipei alimentare.

Risipa de alimente este o problemă mondială care a căpătat o importanță din ce în ce

mai mare pe agenda publică și politică din ultimii ani. Importanța acestui subiect va continua să crească, în special având în vedere nevoia de a hrăni o populație mondială aflată în creștere.

Asigurarea securității alimentare a populației, este obligația fiecărui stat. Problema

securității alimentare, a accesului populației la produse agroalimentare de bază și de calitate corespunzătoare, constituie o preocupare majoră cu care se confruntă, într-o măsură mai mare sau mai mică, toate statele lumii, dar în primul rând cele subdezvoltate sau în curs de dezvoltare. Asigurarea securității alimentare pentru toți indivizii, contribuie la liniștea socială, la stabilitate și prosperitate.

Scopul campaniei: informarea şi conştientizarea publicului larg privind problema siguranței și a risipei alimentare la noi în ţară.

Obiectivele principale ale campaniei sunt: creşterea rolului şi a gradului de informare şi implicare a societăţii civile şi a publicului larg în realizarea şi implementarea politicilor publice în domeniul reducerii risipei de hrană din România și asigurarea siguranței alimentelor; promovarea pe agenda guvernamentală şi parlamentară a măsurilor privind reducerea risipei de alimente în România; conştientizarea decidenţilor politici asupra necesităţii aplicării urgente a Legii 217/2016 privind diminuarea risipei alimentare şi a normelor de aplicare ale acesteia.

MESAJE CHEIE:

  • Împreună să păstrăm planeta verde!
  • Lupta contra risipei alimentare este o urgenţă mondială.
  • Cumpărând cu chibzuinţă, salvăm planeta.
  • Donați ce nu consumaţi!
  • Folosiți surse de apă și materii prime sigure!

Cu ocazia Zilei Naționale a Alimentației și a Combaterii Risipei Alimentare în judeţul Neamţ se organizează următoarele acţiuni:

  • Transmiterea materialelor informative pe această temă primite de la INSP București către reţeaua de mediatori sanitari/asistenţi medicali comunitari din judeţ şi reţeaua de medicină şcolară prin intermediul poştei electronice;
  • Activități de informare-educare a elevilor desfășurate de personalul compartimentului și de personalul medical din cabinetele medicale școlare;
  • Activități de informare-educare a populației desfășurate de asiastenții medicali comunitari;
  • Distribuire de materiale informative specifice temei în unităţi medico-sanitare şi asistenţilor medicali comunitari;
  • Postarea pe site-ul DSP Neamţ și pe pagina de facebook a compartimentului a materialelor grafice (infografic, poster, pliant) primite de la INSP București.

Ministerul Sănătăţii şi Institutul Naţional de Sănătate Publică asigură finanţarea și coordonarea campaniei.

        Copyright © 2004-2023 Direcția de Sănătate Publică Neamț.