www.sant.ro folosește cookies. Continuarea navigarii pe acest site este considerată acceptarea politicii de utilizare a cookies.

 Direcția de Sănătate Publică

 a Județului  Neamț

Sectiuni
Locatia curenta: Prima pagina Informații utile Noutăți Știri CAMPANIA VIATA

CAMPANIA VIATA

Premierea castigatorilor proiectelor din judetul Neamt din cadrul Campaniei „VIAȚA”

O  societate prospera se bazează pe promovarea unor principii sănătoase de viata, si in acest scop institutiile si autoritatile publice locale din Piatra Neamt, in stransa colaborare cu societatea civila,  au creat un parteneriat care sa sprijine la nivel local  acţiuni concrete şi susţinute in    vederea  stoparii si inversarii tendintei de crestere a supraponderalitatii si obezitatii  in randul adolescentilor din Romania prin adoptarea unui stil de viata sănătos bazat pe o alimentatie  echilibrata si mişcare.

Obezitatea si lipsa miscarii se afla  la originea unei serii de boli cronice care se manifestă de regula la adulti cum ar fi diabetul, anumite tipuri de cancer si afectiuni cardiace.

Tinerii supraponderali au tendinţa de a-şi conserva excesul de greutate pe parcursul întregii vieţi si au toate şansele sa devina: obezi.

Stilul de viaţă este  factorul determinant al acestor tendinţe, care reprezintă o numărătoare inversă ce pune in pericol sustenabilitatea sistemelor de sanatate din UE.

Obiectivul general al Acordului de parteneriat il constituie dezvoltarea  si implementarea in  cadrul proiectului "Creşterea accesului la servicii de prevenţie medicala primara pentru copiii si adolescenţii din România. Alimentaţia sănătoasa si activitatea fizica in rândul copiilor si adolescenţilor din România" iniţiat de Ministerul Sănătăţii cu finantare din partea Guvernului  Norvegian a Planului Judeţean de Acţiune pentru anii 2011-2013 privind Alimentaţia Sănătoasa şi Activitatea Fizica, care va sta la baza dezvolatarii ulterioare a unei strategii naţionale în domeniul alimentatiei si activitatii fizice.

Partile semnatare ale parteneriatului au convenit sa realizeze demersuri care sa aiba ca finalitate programe de educatie pentru nutritie sanatoasa si activitate fizica in interesul copiilor din judet.

Aceasta initiativa a fost determianta de necesitatea de a dezvolta comportamente sanatoase la copii si tineri.

 In data de 02.05.2011 la sediul DSP a avut loc premierea castigatorilor proiectelor din judetul Neamt. Castigatorul locului I al  Judetului Neamt  a fost Liceul Comercial Spiru Haret, urmat de ceilalti 6 castigatori, astfel:

  • Școala cu clasele I-VIII “Elena Cuza” Piatra Neamț -„Apă, mâncare, mișcare-3 elemente ale vieții”,
  • Școala cu clasele I-VIII nr.1 Roman - „Pași pe scara sănătății”
  • Școala cu clasele I-VIII nr.1 Zănești - „Hrană sănătoasă, viață sănătoasă”
  • Școala cu clasele I-VIII Dobreni - „Pentru un stil de viață sănătos”
  • Școala nr.10 Piatra Neamț Nicu Albu - „Vreau să știu să îmi fie bine”
  • Liceul comercial Spiru Haret - „Arta de a trăi sănătos”
  • Școala Slobozia Roznov - Viața - „Creștere sănătoasă”

 Premiile au constat in :

  • pachetul premiant
  • pachete standard care contin: mingi baschet, mingi fotbal, mingi gimnastica, mingi handbal, mingi volei, mingi cauciuc,cercuri gimnastica, corzi pentru sarit, discuri zburatoare, saci de sarit, saltele gimnastica, set palete si fluturasi , set palete tenis de masa si mingi ping pong. 

Elevii din unitatile de invatamant, castigatoare ale proiectelor, vor utiliza aceste  materiale  pentru derularea activitatilor propuse.

Galerie premiere

        Copyright © 2004-2024 Direcția de Sănătate Publică Neamț.