www.sant.ro folosește cookies. Continuarea navigarii pe acest site este considerată acceptarea politicii de utilizare a cookies.

 Direcția de Sănătate Publică

 a Județului  Neamț

Sectiuni
Locatia curenta: Prima pagina Informații utile Noutăți Comunicate de presă COMUNICAT DE PRESĂ - Colectarea gratuită a medicamentelor expirate

COMUNICAT DE PRESĂ - Colectarea gratuită a medicamentelor expirate

În vederea prevenirii unor incidente grave, recomandăm cetățenilor să aibă un comportament responsabil în privința medicamentelor expirate.

Conform legii, este interzisă aruncarea la gunoi a acestora.

Medicamentele expirate vor fi predate farmaciilor.

De asemenea, semnalăm farmaciilor obligativitatea de a afișa disponibilitatea de colectare a medicamentelor expirate de la populație și de a face colectarea acestora.

Prevederile sunt menționate în Ordinul ministrului sănătății nr. 119/2014, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 127 din 21 februarie 2014, pentru aprobarea Normelor de igienă şi sănătate publică privind mediul de viaţă al populaţiei, unde la articolul 38 se precizează: „Medicamentele expirate provenite de la populaţie vor fi depuse la farmacii, oficine locale de distribuţie sau drogherii apropiate, în vederea eliminării finale, prin incinerare. Unităţile farmaceutice vor afişa la loc vizibil anunţul privind colectarea gratuită a medicamentelor expirate.”

        Copyright © 2004-2024 Direcția de Sănătate Publică a Județului Neamț.