www.sant.ro folosește cookies. Continuarea navigarii pe acest site este considerată acceptarea politicii de utilizare a cookies.

 Direcția de Sănătate Publică

 a Județului  Neamț

Sectiuni
Locatia curenta: Prima pagina Informații utile Noutăți Comunicate de presă COMUNICAT DE PRESĂ - Ziua națională fără tutun, 16 noiembrie 2023

COMUNICAT DE PRESĂ - Ziua națională fără tutun, 16 noiembrie 2023

În fiecare an,  în a treia joi a lunii noiembrie este celebratăZiua națională fără tutun” care are scopul de a conștientiza populația şi decidenții politici în legătură cu enorma povară socială (boli/dizabilități/decese premature) generată de consumul de tutun, ca punct de plecare pentru inițierea de  modificări comportamentale și măsuri legislative adecvate.

Campania are ca scop creșterea conștientizării în rândul tinerilor și a populației generale a riscurilor asociate fumatului, atât la nivel individual, asupra sănătății organismului, cât și la nivel societal, prin amprenta negativă pe care industria tutunului o are asupra mediului înconjurător.

Pentru marcarea Zilei Naționale fără Tutun, Compartimentul de Evaluare și Promovare a Sănătății din cadrul DSPJ Neamț organizează, în data de 16 noiembrie 2023, începând cu ora 10.00,  un marș antifumat pe traseul: Colegiul Tehnic de Transporturi Piatra Neamț - Liceul cu Program Sportiv Piatra Neamt - Colegiul Tehnic Forestier  – Liceul Economic "Alexandru Ioan Cuza" Piatra Neamț  – Colegiul Național „Calistrat Hogaș” - platoul Curții Domnești – Colegiul Național „Petru Rareș”.

La marșul antifumat vor participa elevi ai Școlilor Postliceale Sanitare din Piatra Neamț, voluntari ai S.N. Cruce Roșie-filiala Neamț, reprezentanți ai Spitalului de Pneumoftiziologie Bisericani, ai Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț, ai Direcției Județene de Tineret și Sport Neamț și ai Compartimentului de Evaluare și Promovare a Sănătății din cadrul DSPJ Neamț.

Pe traseul marșului ne vom opri aproximativ 15-30 de minute la fiecare liceu și vom transmite elevilor informații referitoare la efectele consumului de tutun și a utilizării dispozitivelor electronice de furnizare a nicotinei asupra sănătății.

        Copyright © 2004-2024 Direcția de Sănătate Publică a Județului Neamț.